Det sägs att vi människor har cirka 10 maträtter som vi varierar bland till vardags. Vi är bekväma och går helst efter saker vi redan är bekanta med, så att samma sak gäller för maten är ju egentligen ingen större chock. Samtidigt är ju mat och allt man kan tänkas laga till ett fullkomligt enormt vält, med variationsmöjligheter som inte går att räkna på.

middag på mors dagTa Mors dag som ett tillfälle att bjuda din favoritmamma på en ny och spännande rätt, som hon garanterat inte lagar var tionde dag till kvällsmat! Det vill säga farväl korv stroganoff, lasagne, köttbullar och pyttipanna – hello citrongräs, umamipaste, frystorkad mango och andra spännande ingredienser som bara väntar på att bli upptäckta.

Du kan själv välja om du vill förlägga er mysiga Mors dag-middag till hemmet eller en restaurang på stan. Vill du bjuda ut din kära kan du gärna leta efter ett trevligt ställe med en lite spännande profil, kanske mexikansk eller karibisk mat. Vill du hellre pyssla om henne i hemmets lugna vrå kan du googla mängder av inspiration på internet, och välja middagens tema därefter. För en så total upplevelse som möjligt, komplettera inbjudan med en uppmaning om passande klädsel och dekorera bordet med exotiska föremål!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation