Mors dag närmar sig, men vardagen lunkar på och alla de krav och måsten som det medför likaså. Det är ju sorgligt att behöva erkänna det, men något som många av oss i hemlighet går och drömmer om är att bara kunna åka iväg, lämna allt man har för händerna och uppleva något helt annat. Om så bara över en helg. Vill du åtminstone delvis förverkliga denna dröm för en mamma som står dig nära? Då ska du fundera på om inte en weekendresa kan vara den mest ultimata av Mors dag-gåvor.

weekendresaBeroende på om det är din egen mamma eller modern till dina barn, kan denna weekendresa behöva planeras på lite olika sätt. Ska ni åka iväg på tu man hand, vilket är varmt rekommenderat, behöver du börja med att fixa barnvakt och andra praktiska omständigheter. När resan väl närmar sig ska ingenting stå i vägen för er avfärd!

Sedan gäller det att välja själva resmålet. En tripp till Paris, London eller Rom behöver med dagens lågprisflyg inte kosta många slantar, och här blir ju miljöombytet totalt. Vill du inte spendera fullt så mycket pengar kan en bilresa till en närliggande svensk stad bli lika uppskattad – förutsatt att du ser till att förgylla resan med bra musik, sköna samtal och gott resegodis! Sist men inte minst, resan är till för att ni bara ska ta hand om varandra och ha det bra. Lämna allt vad vardagsbekymmer och planering gäller hemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation