Något som definitivt kommer uppskattas på Mors Dag är att spendera tid med din kära mamma. Egentligen spelar det kanske inte så stor roll vad ni gör, om det så handlar om att bjuda på en lite lyxigare fika på hennes favoritfik, bjuda på en långlunch eller liknande. Vill du göra något lite utöver det vanliga kan du bjuda på en riktig upplevelsepresent. Om du inte har någon specifik idé själv finns det en hel del bra tips på upplevelsepresenter för mors dag här.

Det som är bra med att göra en upplevelse på, eller åtminstone ge den på, mors dag är att man istället för att ge bort något som kanske bara kommer ligga och skräpa hemma efteråt så får din mamma ett minne att ta med sig lång tid efteråt. Om ni testar på GoKart, gör en vinprovning eller varför inte slår på stort och hoppar fallskärm så är det något som alltid kommer finnas med och kan pratas om, och blir ert gemensamma minne för all tid framöver.

När du ska välja upplevelse så är det två olika typer av upplevelser du kan välja på, så att säga. Antingen köper du en upplevelse som du vet att hon vill ha och göra – något som är i hennes bekvämlighetszon. Eller, så utmanar du henne att testa sina gränser med något som ligger precis vid gränsen av hennes bekvämlighetszon. Om hon fixar det kommer det definitivt bli ett minne för livet!

spaAtt vara mamma kan knappast sägas vara någon barnlek. Dag ut och dag in under minst 10 års tid har man förbundit sig att ständigt finnas tillgänglig, och fixa allt ifrån blöjbyten och godnattsagor till kvällsmat och hämtningar från hockeyträningen. Inte undra på att spända axlar och orolig sömn är så vanligt förekommande bland just mödrar!

När Mors dag närmar sig och du vill visa din uppskattning och kärlek på ett symboliskt sätt, ha då dessa stressymptom i åtanke. Du behöver sedan inte fundera särskilt länge innan du inser att en vistelse på spa är den kanske ultimata Mors dag-gåvan att kosta på den kvinna som satte dig till världen. På internet finns många bra guider till olika spaanläggningar runt om i landet, men du kan också välja att köra på personliga rekommendationer. Efter en kortare enkät i fikarummet på jobbet har du garanterat minst tre förslag på ställen dit du ”bara måste” åka!

Låt mammas behov och din egen plånbok få avgöra vad exakt som ska ingå i gåvan: kanske räcker det med ett så kallat dagspa, med lugn musik och tillgång till bubbelpool och fruktkorg? Eller så vill du gå all in och ge henne en hel helg med frukostbufféer och helkroppsmassager? Oavsett vilket, så kommer det bli en gåva som hon sent ska glömma.

Det sägs att vi människor har cirka 10 maträtter som vi varierar bland till vardags. Vi är bekväma och går helst efter saker vi redan är bekanta med, så att samma sak gäller för maten är ju egentligen ingen större chock. Samtidigt är ju mat och allt man kan tänkas laga till ett fullkomligt enormt vält, med variationsmöjligheter som inte går att räkna på.

middag på mors dagTa Mors dag som ett tillfälle att bjuda din favoritmamma på en ny och spännande rätt, som hon garanterat inte lagar var tionde dag till kvällsmat! Det vill säga farväl korv stroganoff, lasagne, köttbullar och pyttipanna – hello citrongräs, umamipaste, frystorkad mango och andra spännande ingredienser som bara väntar på att bli upptäckta.

Du kan själv välja om du vill förlägga er mysiga Mors dag-middag till hemmet eller en restaurang på stan. Vill du bjuda ut din kära kan du gärna leta efter ett trevligt ställe med en lite spännande profil, kanske mexikansk eller karibisk mat. Vill du hellre pyssla om henne i hemmets lugna vrå kan du googla mängder av inspiration på internet, och välja middagens tema därefter. För en så total upplevelse som möjligt, komplettera inbjudan med en uppmaning om passande klädsel och dekorera bordet med exotiska föremål!