Din mamma har allt, det kan vi förmodligen konstatera. Hon skulle också bli glad över choklad, blommor eller ett telefonsamtal på Mors Dag nu den 31:a maj. Men vill du ge henne något lite annorlunda och något som verkligen kan vara praktiskt?

Något som har gått och blivit mer och populärt det senaste året är att ha en smart, röststyrd högtalare hemma. I Sverige är det framförallt Google Home som är mest populär, framförallt då Alexa (som är populär utomlands) bara finns på engelska och Apple Home inte heller finns på den svenska marknaden.

En Google Home är en praktisk hjälpreda för att aktivera mycket av det mamma använder hemma ofta som tex radio, ljudböcker, poddar, Spotify, smarta lampor och andra smarta prylar i hemmet. Det är också ett enkelt sätt att få hjälp med recept och andra frågor när man har händerna kladdiga i köket – med andra ord, en oväntad och förmodligen också populär Mors Dag-present för 2020!

hjärtformad stekpanna

Mat och dryck är en av grundstenarna i vår existens, tillsammans med saker som luft och sömn. Vi klarar oss helt enkelt inte utan det. Samtidigt är det få av oss som ser till att göra matlagningen till den roliga och spännande upplevelse den faktiskt kan vara – vi går allt som oftast på rutin och använder samma gamla vanliga saker. Att ge sin mamma ett roligt och fint köksredskap på Mors dag är att ta första steget i riktning mot en mer lustfylld vardag, utan att hon själv behöver lyfta ett finger!

Denna förtjusande stekpanna kommer från Roliga Prylar och ger en kärleksfull finish på all flytande mat som kan stekas. Med dess hjärtformade lagg kan man göra både ägg, pannkakor och omeletter, som i sin tur kan varieras in i det oändliga. Mamsen kommer garanterat att tänka på dig medan hon står och lagar till något gott, och dessutom tycka att det blir dubbelt så roligt att göra det! Ge gärna bort stekpannan på ett lite extra fint sätt, med tillbehör som sylt, grädde eller blandade nötter. Har du riktigt tur kanske denna present kan fungera som en biljett till att bli bjuden på brunch, fika eller kvällsmat – i moderskärlekens tecken såklart!

Köp den här: RoligaPrylar.se

Pris: 69 kr

 

snug rug filt

Du vet hur det är. Mellan oktober och mars går vi svenskar och huttrar, utan att någonsin bli riktigt uppvärmda. En varm dusch eller en kopp te i all ära, men så fort det är över börjar kylan så sakteliga att få övertaget igen. För att råda bot på detta fenomen, finns som tur är den smarta filten Snug Rug! Snug Rug är en filt med långa ärmar, som fungerar som en skönt värmande poncho att bära hemma. Den är gjord i 100 % fleece, ett material som verkligen kan konsten att hålla både värme och komfort på samma gång.

Att ge bort denna lyxiga och heltäckande filt till sin mor på Mors dag är som att ge bort en försäkring mot avsaknad av mys. Det är helt enkelt svårt att inte bli på bra hemma-humör när man får chansen att låta sig omslutas av detta gosiga tygstycke. Beroende på vad din mamma är för slags person och har för typ av smak, kan du välja en röd, blå, rosa, brun eller cremefärgad Snug Rug. Priset är lågt för så mycket mys och värme, och du är dessutom i princip garanterad god karma tack vare alla de fina tankar din mamma kommer att sända dig varje gång filten åker på. En presentmässig win win-situation!

Köp den här: CoolStuff.se

Pris: 349 kr