spaAtt vara mamma kan knappast sägas vara någon barnlek. Dag ut och dag in under minst 10 års tid har man förbundit sig att ständigt finnas tillgänglig, och fixa allt ifrån blöjbyten och godnattsagor till kvällsmat och hämtningar från hockeyträningen. Inte undra på att spända axlar och orolig sömn är så vanligt förekommande bland just mödrar!

När Mors dag närmar sig och du vill visa din uppskattning och kärlek på ett symboliskt sätt, ha då dessa stressymptom i åtanke. Du behöver sedan inte fundera särskilt länge innan du inser att en vistelse på spa är den kanske ultimata Mors dag-gåvan att kosta på den kvinna som satte dig till världen. På internet finns många bra guider till olika spaanläggningar runt om i landet, men du kan också välja att köra på personliga rekommendationer. Efter en kortare enkät i fikarummet på jobbet har du garanterat minst tre förslag på ställen dit du ”bara måste” åka!

Låt mammas behov och din egen plånbok få avgöra vad exakt som ska ingå i gåvan: kanske räcker det med ett så kallat dagspa, med lugn musik och tillgång till bubbelpool och fruktkorg? Eller så vill du gå all in och ge henne en hel helg med frukostbufféer och helkroppsmassager? Oavsett vilket, så kommer det bli en gåva som hon sent ska glömma.

Mors dag närmar sig, men vardagen lunkar på och alla de krav och måsten som det medför likaså. Det är ju sorgligt att behöva erkänna det, men något som många av oss i hemlighet går och drömmer om är att bara kunna åka iväg, lämna allt man har för händerna och uppleva något helt annat. Om så bara över en helg. Vill du åtminstone delvis förverkliga denna dröm för en mamma som står dig nära? Då ska du fundera på om inte en weekendresa kan vara den mest ultimata av Mors dag-gåvor.

weekendresaBeroende på om det är din egen mamma eller modern till dina barn, kan denna weekendresa behöva planeras på lite olika sätt. Ska ni åka iväg på tu man hand, vilket är varmt rekommenderat, behöver du börja med att fixa barnvakt och andra praktiska omständigheter. När resan väl närmar sig ska ingenting stå i vägen för er avfärd!

Sedan gäller det att välja själva resmålet. En tripp till Paris, London eller Rom behöver med dagens lågprisflyg inte kosta många slantar, och här blir ju miljöombytet totalt. Vill du inte spendera fullt så mycket pengar kan en bilresa till en närliggande svensk stad bli lika uppskattad – förutsatt att du ser till att förgylla resan med bra musik, sköna samtal och gott resegodis! Sist men inte minst, resan är till för att ni bara ska ta hand om varandra och ha det bra. Lämna allt vad vardagsbekymmer och planering gäller hemma.