vi är våra relationer

Det finns få saker som är så rogivande och lärorika som att läsa. En helt vanlig bok, det vill säga ett gäng pappersark med hårda pärmar, kan ha förmågan att ta med oss på ett omtumlande äventyr trots att vi sitter kvar i vår trygga läsfåtölj. Gillar din mamma också att ta igen sig med något intressant att läsa? Då kan denna bok bli en mycket uppskattad Mors dag-gåva.

Boken ”Vi är våra relationer” är skriven av Tor Wennerberg, och handlar om spännande psykologiska fenomen som anknytning, trauma och dissociation. Boken beskriver hur det så kallade anknytningssystemet bildas, det vill säga hur emotionella band skapas oss människor emellan. Den berör vad som kan hända när de personer som ska förmedla trygghet vänder ryggen åt ett barn, och vad följderna av detta kan bli längre fram i livet.  Alla som är föräldrar, det vill säga per definition din mor, kommer nästan garanterat att finna denna bok mycket intressant. ”Vi är våra relationer” riktar sig såväl till vårdpersonal som till privatpersoner med ett intresse för psykologi och psykisk hälsa.

Köp den här: Bokia.se

Pris: 286 kr

5:2 metoden bok

De senaste decennierna har marknaden fullkomligt exploderat av böcker, tidningar, kurser, bloggar och TV-program med ett enda ämne som främsta gemensamma beröringspunkt: mat. Vi älskar att prata om mat, om hur man ska äta och vilka slags recept som är de bästa just nu. Även om raden av olika dieter kan väcka en lätt ångest hos vissa, finns det också många som tycker att det är otroligt spännande att prova sig fram matmässigt och se vad som känns bra.

Är din mamma av detta sistnämnda nyfikna slag? Då har du en given present i den nyutkomna boken ”Succémetoden 5:2 – enkla, snabba recept för fastedagar”. Boken är skriven av Åsa Swanberg, som själv är en trogen följare av dieten 5:2. Detta sätt att äta går ut på att du äter precis vad du vill, bortsett från två dagar i veckan då du drastiskt minskar ditt kaloriintag. För att dessa två dagar ska bli så guldkantade som möjligt, finns som tur är böcker som denna med recept på läckerheter till en låg kalorikostnad. Runt 90 recept på både frukost, lunch, kvällsmat och mellanmål ryms i boken, illustrerade med fina fotografier. Vad sägs om en kräftwrap eller en morot- och kokossmoothie? Morsan med näsa för kost och hälsa kommer att älska det!

Köp den här: Bokia.se

Pris: 145 kr