doftDet finns få saker som bidrar med så mycket guldkant och flärd till vardagen som en lyxig och god parfym. Att applicera doften på handleder och bakom öronen, och känna hur den sakta sprider sig och fördjupas, är en sinnlig upplevelse i klass med en spabehandling! Vet du att mamma skulle uppskatta en sprillans ny parfym, eller kanske ännu en flaska av den hon alltid använder, så har du prickat fullkomligt rätt.

Med hjälp av en titt i hennes badrumsskåp kan du dra slutsatser kring vad för slags doftnoter hon gillar: fruktigt och fräscht eller lite tyngre grejer? Med dessa ledtrådar i bakhuvudet kan du sedan botanisera i skönhetsdisken eller på webshoppar som Eleven eller Lyko – här lider du knappast brist på både klassiker och nykomlingar!

En lyxig doft i Mors dag-gåva behöver inte heller bara innebära en vanlig flaska parfym, utan kan ges bort i form av en doftbox med kompletterande body lotion och deodorant. Har du inte riktigt den budgeten kan du också köra på en lättare body spray – huvudsaken är att presenten doftar gott och införskaffas med kärlek!

highlighterVi vet – i dina ögon har din mamma som en aura av ljus omkring sig, oberoende av tid på året och hennes ålder. Att ”allt klär en skönhet” har aldrig varit mer sant än när det gäller just din mor. Samtidigt är makeup och skönhet ett vanligt förekommande intresse inom denna målgrupp, så en lyxig sminkdosa blir ofta en väldigt uppskattad gåva!

Att sminka sig fyller ju dessutom funktionen att man känner sig fin och bra, inifrån och ut. Denna härliga highlighter från Collistar kommer i puderformat, något som många faktiskt föredrar framför kletiga stift. I en fin dosa med guldbelagt lock ligger ett skimrande puder som minner om pärlemor. Pudret är lätt i konsistensen och behöver bara en borste eller en puderpuff för applicering, vilket gör det hela till en smidig procedur.

En highlighter är en produkt som inte är lika självklar i sminkväskan som mascaran eller rouget, men som likafullt borde användas oftare eftersom det ger en så märkbar skillnad. Några stråk över kindbenens högsta punkt, på ögonlocken eller i urringningen ”lyfter” hyn och gör att den ser strålande ut. Precis som den strålande person som huden tillhör.

Köp den här: Eleven.se

Pris: 290 kr